Sunt lentilele de contact potrivite pentru stilul meu de viață?

47

Alegerea soluțiilor de corecție ale viciilor de refracție potrivite se poate transforma ușor într-o adevărată provocare. Lentilele de contact ca alternativă pentru ochelarii de vedere clasici devin din ce în ce mai mult o certitudine pentru omul modern. Ele oferă siguranța și libertatea în mișcare pe care toți o căutăm zi de zi. Dar o soluție care este potrivită pentru un utilizator nu trebuie să fie neapărat utilă și pentru un altul.

De cele mai multe ori alegem fără a fi convinși că produsul în sine ne este util sau nu. Același lucru se poate întâmpla și în cazul lentilelor de contact. Așadar înainte de a te decide întreabă-te: sunt lentilele de contact potrivite pentru stilul meu de viață?

Pentru a-ți răspunde la propria întrebare gândește-te la lucrurile care te definesc, la ceea ce îți place să faci în timpul zilei, în vacanță, cum îți petreci timpul liber și cât de multă atenție acorzi felului în care arăți. Toate aceste informații te vor ajuta să alegi între lentilele de contact și ochelarii de vedere sau, de ce nu, îți pot arăta faptul ca ai nevoie de ambele soluții.

În analiza ta nu uita de principalele caracteristici ale lentilelor și ale ochelarilor; ai în continuare câteva dintre punctele forte ale acestor produse.

Ochelari de vedere vs. lentile de contact

  • Lentilele de contact se aplică direct pe globul ocular: poți accesoriza cu ușurință o pereche de ochelari de soare, fără a te confrunta cu alte probleme.
  • Poți alege lentile colorate care să te ajute să punctezi la nivel de imagine, ori de câte ori simți nevoia de o schimbare de look.
  • Ochelarii de vedere sunt mai mult decât o soluție de optică medicală – ei sunt un accesoriu prin care te poți defini ca persoană în societate.
  • Lentilele de contact pot fi purtate atunci când practici sporturi sau activități în aer liber – nu sunt predispuse la șocuri mecanice, nu se pot pierde sau strica.
  • Ochelarii de vedere sunt soluții optice ușor de întreținut: spre deosebire de lentilele de contact ochelarii nu necesită o igienizare periodică deoarece nu intră în contact direct cu ochiul.
  • Lentilele de contact sunt de mai multe tipuri: de zi, de noapte, lunare, etc. În funcție de caracteristicile lor le poți folosi în situații diverse.
  • Lentilele de contact presupun costuri periodice în timp ce ochelarii de vedere sunt schimbați doar atunci când dioptria se modifică.

După cum observi, atât ochelarii cât și lentilele reprezintă soluții de luat în calcul. Ceea ce contează este stilul tău de viață, rezultatul pe care vrei să îl obții. Costurile de achiziție sunt similare în ambele situații, așadar factorul economic nu ar trebui să reprezinte principalul element decizional. Mai mult decât atât, o combinație între ochelari și lentile este de cele mai multe ori soluția optimă – în acest fel poți fi pregătit indiferent de provocări.

Nu uita de sfatul specialiștilor. Pentru a determina cu acuratețe dioptriile necesare te așteptăm în cadrul cabinetelor de optică medicală ECOOPTICA din Brașov. Aici poți beneficia de un control optometric gratuit sau poți rezerva o programare la unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din oraș – Dincă Florin doctor oftalmolog primar. Serviciile de optică medicală ECOOPTICA presupun și consiliere de specialitate pentru alegerea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact.

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close