Când ochii îți transmit că ai nevoie de o pauză

101

Cu toții știm că stilul de viață modern nu este tocmai cel mai relaxant și benefic pentru sănătatea noastră. Iar alături de afecțiunile pe care le putem dezvolta atunci când nu suntem foarte atenți la alimentație și odihnă, trebuie să știi că și ochii pot avea de suferit.

Din păcate însă, ochii nu ne transmit prea multe semnale atunci când au nevoie de mai multă atenție din partea noastră.

De cele mai multe ori simptomele pe care le simțim sunt generale și ne vor trimite cu gândul către alte posibile probleme.

Așadar, citește rândurile de mai jos și învață care sunt situațiile în care ochii îți transmit că ai nevoie de o mică pauză.

Afecțiuni ale ochilor cauzate de stilul de viață cotidian

Stresul zilnic și oboseala sunt pricipalele cauze care stau în spatele afecțiunilor oculare uzuale.

Desigur, aici nu ne referim la viciile de refracție obișnuite sau la afecțiunile mai complexe. Vorbim despre stări simptomatice care pot fi remediate rapid și ușor în prezența unor soluții potrivite.

Ei bine, iată care sunt aceste stări simptomatice strâns legate de probleme oculare:

  • Stări generale de oboseală.
  • Privire încețoșată.
  • Dureri de cap, sau migrene.
  • Senzație de corp străin în ochi.
  • Mâncărimi sau usturimi ale ochiului.
  • Vase sparte la nivelul globului ocular.
  • Sindromul ochiului uscat.

Dacă în timpul zilei te lovești de astfel de simptome, îți recomand să programezi un control optometric, sau oftalmologic.

Un specialist îți va spune dacă starea de oboseală este cauzată de afecțiuni oculare, sau de alte probleme de sănătate. În plus, vei afla dacă ai nevoie de ochelari de vedere, lentile de contact sau alte soluții pentru corecția viciilor de refracție.

Un mic remediu care îți poate ajuta atât privirea cât și starea generală de bine: folosește lacrimi artificiale.

Acestea vor ajuta lubrifierea eficientă a globului ocular susținând o vedere sănătoasă și relaxantă.

Aplică soluții oftalmice cu rol în lubrifiere în special atunci când petreci mult timp în spatele unui monitor, sau atunci când privirea îți este solicitată la maximum.

Despre alte avantaje ale lacrimilor artificiale poți învăța citind articolul nostru precedent în care am răspuns la o întrebare populară în rândul clienților noștri: provoacă sau nu lacrimile artificiale dependență?

Concluzii

Sfatul nostru general este să nu uiți de sănătatea ta. Indiferent de activitățile pe care le desfășori, amintește-ți să te relaxezi și să te odihnești eficient.

Consumă fructe și legume și nu uita nici de sănătatea ochilor tăi. Fă o vizită într-unul dintre cabinetele de optică medicală Optimac din Brașov și află cum te poți îngriji de privirea ta ageră fără efort.

Te așteptăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close