Poate fi vederea afectată de folosirea lacrimilor artificiale?

52

Lacrimile artificiale sunt un tratament adjuvant în ameliorarea simptomelor ochiului uscat. În plus, reprezintă cele mai recomandate picături oftalmice de către optometriști și oftalmologi atât pentru purtătorii de ochelari, cât și pentru persoanele fără vicii de refracție.

Dar, poate fi vederea afectată în mod negativ de folosirea lacrimilor artificiale?

Având în vedere că lacrimile artificiale sunt un produs cu aplicare externă, este normal să te preocupe efectele pe care acestea le pot avea pe termen mediu și lung.

Optometriștii Optimac sunt aici pentru a-ți răspunde la toate întrebările. Iată așadar, ce trebuie să știi despre lacrimile artificiale dacă luăm în calcul efectele asupra vederii.

Efectele lacrimilor artificiale

Principalul efect al acestor picături oftalmice este cel hidratant. Lacrimile artificiale suplinesc și ajută funcțiile glandelor lacrimal, atunci când globul ocular nu este suficient de bine hidratat.

În plus, lacrimile artificiale au și rolul de a stopa anumite infecții și de a remedia leziuni oculare minore.

Desigur, folosirea picăturilor este recomandată atunci când privirea are de suferit – de regulă atunci când sindromul ochiului uscat se manifestă.

Este bine să știi că lacrimile artificiale nu provoacă dependență și că se pot folosi de până la 6 ori pe zi.

Efectul hidratant va relaxa mucoasa oculară asigurând o privire clară și un confort ocular normal. Așadar, privirea nu este afectată în mod negativ de folosirea lacrimilor artificiale.

Însă, dacă folosești picături oftalmice cu conservanți (de regulă, flacoanele cu aplicări multiple) poți experimenta ușoare iritații la nivelul globului ocular. În acele cazuri este bine să întrerupi administrarea.

Dacă vrei o soluție naturală, fără conservanți, poți utiliza lacrimi artificiale sub formă de gel, sau unguent. Acestea se aplică seara, înainte de culcare – având o compoziție vâscoasă, vor încețoșa privirea.

Concluzii

Atunci când simptomele ochiului uscat se fac resimțite poți folosi lacrimi artificiale fără nicio problemă. Efectul este pur hidratant și nu influențează în mod negativ globul ocular chiar dacă aplicarea este de lungă durată.

Cu toate acestea, în funcție de fiecare persoană în parte, anumite tipuri de picături oftalmice pot provoca iritații sau reacții adverse.

Noi te așteptăm în cabinetele de optică medicală Optimac din Brașov. Specialiștii noștri te vor consulta și îți vor recomanda lacrimile artificiale pe care să le folosești.

Nu uita, un control optometric este recomandat o dată la 6 luni. Te poți programa online, atât pentru un consult optometric cât și pentru un control oftalmologic amănunțit. Te așteptăm.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close