Avantajele purtării lentilelor de contact de către copii

82

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Lentilele de contact pentru copii sunt soluții de corecție ale viciilor de refracție care pot ușura viața copilului tău încă de la cea mai fragedă vârstă.

Însă, decizia nu îți aparține în totalitate – în primul rând trebuie să consulți sfatul unui specialist (fie optometristul sau oftalmologul tău la care obișnuiești să mergi la controlul periodic oftalmologic) iar apoi trebuie să vorbești cu cel mic pentru a-ți da seama dacă este, sau nu, pregătit pentru o asemenea schimbare în viața sa.

După cum bine știm, purtarea lentilelor de contact necesită o abordare matură având în vedere regulile de igienă necesare pentru păstrarea sănătății oculare. Așadar, până când totul va deveni o rutină, copilul tău trebuie să se obișnuiască cu procedurile de igienă necesare ori de câte ori se aplică sau extrage lentila de contact.

Desigur, înainte de a te decide trebuie să ai în vedere recomandările specialistului optometrist sau ale doctorului oftalmolog. Acesta îți poate spune ce tip de lentilă se potrivește din punct de vedere fiziologic cu ochii copilului tău. Tot doctorul îți va explica cum să faci mai ușoară trecerea de la ochelarii de vedere clasici la lentilele de contact și cum să îți înveți copilul să aibă singur grijă de sănătatea sa oculară.

Dacă încă ai anumite rețineri în ceea ce privește lentilele de contact pentru copii, îți voi prezenta pe scurt principalele avantaje de care copilul tău se poate bucura de îndată ce va purta prima lui lentilă de contact:

  • Lentilele de contact pot fi purtate indiferent de vârstă. Singura condiție este asigurarea regulilor de igienă – altfel ochii se pot inflama iar anumite infecții pot apărea.
  • Lentilele de contact ajută la creșterea încrederii în sine – la vârste fragede afecțiunile oculare pot cauza probleme de încredere în special atunci când copilul pătrunde pentru prima oară într-un colectiv.
  • Vederea este mai precisă comparabil cu alte soluții similare de corecție ale viciilor de refracție – lentilele intră în contact direct cu globul ocular ceea ce ajută la înlăturarea altor distorsiuni.
  • Ajută și încurajează menținerea unui stil de viață activ: copilul tău poate urma orice tip de sport inclusiv înotul.
  • Protejează ochii împotriva radiațiilor solare – poți alege lentile de contact prevăzute cu filtru de protecție împotriva radiațiilor UVA și UVB.
  • Poți alterna ochelarii de vedere cu lentile de contact zilnice atunci când acest lucru se impune, cel puțin pentru a ușura perioada de acomodare.
  • Economisești bani – copii sunt plini de energie și de multe ori neatenți; ochelarii de vedere se vor rupe ușor și des ceea ce nu se impune atunci când vorbim despre lentile de contact.

Acestea sunt principalele avantaje ale lentilelor de contact pentru copii. Nu uita, pentru mai multe informații și pentru a determina cu exactitate dioptriile copilului tău, programează un consult optometric gratuit sau oftalmologic.

La ECOOPTICA Brașov poți găsi cele mai importante branduri de lentile de contact pentru copii tăi, dar și cele mai bune prețuri pentru lentile, ochelari și accesorii. Iar acum poți comanda produsele de care ai nevoie chiar de la tine acasă utilizând serviciile online de optică medicală. Te așteptăm!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close