Recomandare Andreea Prescură – Rama de plastic vs. rama de metal: ce este recomandat pentru ochelarii progresivi?

108

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Rama de plastic vs. rama de metal: ce este recomandat pentru ochelarii progresivi

Problemele de vedere te pot lua prin surprindere. Indiferent de vârstă, sau de ocupație poți descoperi că privirea ta nu mai este la fel de ageră cum era odată.

Încă de la primele semne care îți dau de înțeles că vederea la distanță sau la aproape îți provoacă dificultăți trebuie să te prezinți la un consult optometric sau oftalmologic. Așa vei descoperi dacă ai nevoie de ochelari de vedere. În plus, consultul de specialitate îți spune cu precizie ce tip de corecție te ajută.

Este important să urmezi recomandările specialistului pentru a evita creșterea dioptriilor și pentru a te simți din nou confortabil. Să ignori problema cu siguranță nu este o idee bună în special atunci când pierderea acuității vizuale îți afectează stilul de viață obișnuit.

Ochelarii progresivi, o soluție completă pentru o vedere mereu tânără

Dacă în urma consultului optometric sau oftalmologic ai primit recomandarea ochelarilor progresivi, nu te îngrijora. Asta înseamnă că vederea ta și-a pierdut din precizie atât pentru privirea la aproape cât și pentru cea la distanță.

Pe scurt, ai nevoie de o pereche de ochelari care să te ajute în orice situație te-ai găsi. Și lentilele progresive fac exact acest lucru:

  • Lentila progresivă este o lentilă complexă care permite acomodarea vizuală în 3 planuri: aproape, intermediar și distanță.

Cu lentilele progresive nu vei mai fi nevoit să tot schimbi perechea de ochelari de fiecare dată când îți schimbi activitatea. Ai confort în fiecare zi, indiferent de ceea ce faci sau de locul în care te afli.

Rama de plastic sau rama de metal: ce se recomandă pentru ochelarii progresivi?

Dacă ești gata să încerci soluția ochelarilor progresivi mai ai un singur hop de trecut: alegerea ramei. 

Cum ramele de ochelari sunt în primul rând un accesoriu prin care te vei face remarcat, alegerea pe care trebuie să o faci te poate pune în dificultate.

De regulă, în cazul ochelarilor progresivi ramele de metal sunt cele recomandate. Și uite așa te-am ajutat să restrângi selecția ta.

Lăsând gluma la o parte, ramele de metal ajută acomodarea rapidă cu noile lentile de vedere. Iată, pe scurt, care sunt avantajele ramelor metalice atunci când se prescriu ochelari progresivi:

  • Se pot regla ușor după fizionomia feței

Având în vedere că lentila progresivă se constituie din 3 zone distincte care permit corecția dioptriilor, privirea ta trebuie să se obișnuiască cu acest mecanism. De aceea este important ca ochelarii să îți stea bine pe față – cu cât rama se așează mai bine cu atât privirea ta va fi mai confortabilă.

Ei bine, rama metalică este prevăzută cu pernițe care facilitează acest proces. Optometristul îți va regla pernițele pentru a te simți cel mai bine cu ochelarii tăi progresivi. 

Și acest reglaj se poate face ori de câte ori ai nevoie pentru că, în timp, așesarea pernițelor se poate modifica ușor (spre exemplu, din cauza uzurii zilnice, sau a activității pe care o desfășori).

  • Nu sunt sensibile la variațiile de temperatură

Ramele din metal sunt recomandate pentru ochelarii progresivi pentru că nu sunt sensibile la variațiile de temperatură.

Spre deosebire de ramele din plastic acestea nu își modifică structura și proprietățiile în funcție de anotimp sau odată cu trecerea timpului. Așadar, poziționarea lentilelor în fața ochilor nu se va modifica în timp și tu vei putea privi confortabil fără a fi nevoie să-ți schimbi rama.

Poți totuși să porți o ramă de plastic cu lentile progresive?

Răspunsul este da. Chiar dacă ramele metalice sunt recomandate, ochelarii progresivi pot fi făcuți și pe rame din plastic.

Având în vedere că reglajele ulterioare ale ramei se fac mai greu în această situație, controlul optometric de determinare al dioptriilor trebuie să fie unul exact și corect.

În cabinetele de optică medicală optiMAC din Brașov ne asigurăm că toate prescripțiile optometrice sunt realizate cu acuratețe. De aceea, marcajele pentru lentilele progresive se vor lua cu ajutorul unui program de specialitate care va simula pe o tabletă ochelarii pe care îi vei purta. Fiecare simulare virtuală se face după fizionomia feței ceea ce înseamnă că se evită eventuale neplăceri de neacomodare.

Nu uita de controlul de specialitate o dată la 6 luni

Pentru a determina din timp problemele de vedere este recomandat un control optometric o dată la 6 luni.

Specialiștii optiMAC vă așteaptă în oricare din cele 7 magazine de optică medicală din Brașov. Aici consultul optometric este gratuit și este realizat cu ajutorul aparaturii computerizate de ultimă generație. Dacă în urma consultului optometric se determină afecțiuni ale globului ocular vei avea posibilitatea unui consult oftalmologic realizat de doctorul nostru, Dincă Florin

Poți oricând să te programezi online folosing formularul nostru interactiv. 

În fiecare cabinet vei găsi optometriști experimentați care îți vor explica cu răbdare tot ceea ce trebuie să știi despre ochelarii progresivi și nu numai. Te așteptăm.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_html css=”.vc_custom_1563972648324{margin-top: 15px !important;}”]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[/vc_raw_html][/vc_column][/vc_row]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close