Brandul și calitatea lentilelor de contact: între mit și realitate

41

Alegerea lentilelor de contact ar trebui să fie un proces simplu, pe care să îl realizezi din fața propriului calculator sau dispozitiv portabil. Însă de cele mai multe ori datorită alternativelor existente pe piața de profil te poți regăsi în fața unor dileme care se pot rezuma perfect prin următoarele întrebări: ce brand de lentile să aleg? este prețul un identificator al calității lentilelor? raportul calitate / preț variază la același producător în funcție de variantele comercializate? sunt lentilele ieftine fiabile? și multe altele.

Aceste întrebări sunt perfect întemeiate, în special în domeniul opticii medicale. Ochii și vederea sunt importante pentru fiecare dintre noi ceea ce înseamnă că trebuie să alegem cu atenție soluțiile de corecție ale viciilor de refracție. Iar când vine vorba despre calitatea lentilelor de contact nu trebuie să facem compromisuri: lentilele intră în contact direct cu globul ocular ceea ce înseamnă că rezultatele obținute sunt direct proporționale cu calitatea produselor în cauză.

Ca un prim rezultat al acestor aspecte, brandurile care comercializează lentile mai scumpe inspiră mai multă încredere. Acest lucru se traduce într-o vânzare crescută a lentilelor scumpe în detrimentul celor accesibile. Însă, de multe ori prețul de achiziție nu este neapărat o garanție a calității. De aceea trebuie să cumperi în cunoștință de cauză și doar în urma unei documentări prealabile.

Cum să alegi lentilele de contact perfecte pentru tine

 • În primul rând ar trebui să eviți sfaturile online oferite pe forumuri sau provenite din alte surse a căror calitate nu poate fi dovedită. Aceste păreri sunt în primul rând subiective, o lentilă putând fi apreciată de un client dar depreciată de un altul.
 • Evită să alegi doar în urma consultării paginilor oficiale ale producătorilor. Acolo vei găsi doar particularitățile pozitive ale lentilelor. Încearcă să compari produsele cât mai multor branduri care furnizează lentile de contact.
 • Nu alege doar în funcție de prețuri. O lentilă foarte scumpă nu este neapărat cea mai bună soluție pentru tine cum nici o lentilă foarte ieftină nu înseamnă neapărat o alegere de evitat. De regulă stilul tău de viață este principalul factor decizional.
 • Brandul contează – în funcție de renume un anumit brand poate pune preț mai mare pe calitate și fiabilitate, însă nu este o regulă.
 • Citește specificațiile menționate de fiecare producător în parte. Notează diferențele care sunt importante pentru tine și pentru ceea ce îți dorești. Discută despre acestea cu medicul tău oftalmolog sau cu optometristul tău.
 • De fiecare dată cere sfatul medicului oftalmolog sau al optometristului care te-a consultat – ei sunt specialiștii în ale căror sfaturi te poți încrede.
 • Analizează-ți stilul de viață, înțelege-ți așteptările – după cum bine ști, ai de ales între lentile de zi, de noapte, de 3 luni, de 6 luni, sau de un an. Fiecare lentilă de contact are propriile proprietăți, care se pretează unor situații diverse.
 • Lentilele de contact sunt concepute pentru a răspunde unor probleme reale. Asigură-te că lentilele pe care le alegi rezolvă și problemele tale.
 • Înainte de a cumpăra o anumită lentilă sau înainte de a alege un brand anume, alege să porți lentile oferite gratuit, pe post de mostre.
 • Nu uita, fiecare organism este unic – corpul tău poate respinge o anumită lentilă fără motive aparente. Alege ceea ce îți face bine și protejează-ți sănătatea ochilor indiferent de costuri.
 • Încearcă să compari ochelarii de vedere cu lentilele de contact – ai putea ajunge la concluzia că ochelarii pot fi o soluție mai bună.

Aceste informații sunt desigur unele generale. Nu uita, sfatul optometristului și cel al medicului oftalmolog contează cel mai mult – apelează mereu la oameni cu experiență care îți pot furniza informații detaliate și obiective despre o gamă cât mai largă de lentile de contact.

Specialiștii ECOOPTICA din Brașov te invită într-unul din cabinetele de optică medicală din oraș și te așteaptă cu oferte personalizate care să te ajute să iei cea mai bună decizie. Te așteptăm cu servicii de optică medicală diverse și cu oferte promoționale pentru toată gama de lentile de contact: Bausch & Lomb, Johnson & Johnson sau Alcon.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close