Ce este o tulburare de vedere: simptome, diagnostic și tratament

53

O tulburare de vedere poate ascunde afecțiuni sau probleme de sănătate diverse. De aceea, încă de la primele simptome este important să îți faci o programare la medicul oftalmolog sau la un optometrist cu experiență. Doar un consult oftalmologic de specialitate îți poate spune care sunt cauzele pentru care întâmpini probleme de vedere și cum să le rezolvi rapid și eficient.

Ce este o tulburare de vedere?

O tulburare de vedere poate fi considerată orice disconfort ocular. Fie că vorbim despre vedere încețoșată, halouri, pete oarbe, flocoane, usturimi, mâncărimi sau cefalee trebuie să avem în considerare că toate acestea pot fi de fapt simptome care ascund o tulburare de vedere.

Chiar dacă de cele mai multe ori asociem stările simptomatice menționate mai sus stresului cotidian, ochiul este cel care are de suferit. Nedescoperite din timp tulburările de vedere pot evolua rapid provocând afecțiuni oculare majore.

Simptome și diagnostic

După cum am precizat deja, primele stări simptomatice sunt dintre cele mai uzuale:

  • Senzația ochiului uscat.
  • Starea generală de oboseală.
  • Usturimea ochiului.
  • Disconfortul ocular la clipire.
  • Privirea încețoșată.
  • Apariția petelor oarbe la privirea obiectelor de aproape.
  • Dureri de cap (cefalee) sau chiar migrene.

Pentru un diagnostic eficient trebuie să vizitezi o clinică de optică medicală. Serviciile acestei clinici de specialitate trebuie să pună la dispoziție personal calificat și experimentat dar și aparatură performantă. Nu uita cui să te adresezi pentru problemele pe care le întâmpini:

  • Opticianului – atunci când ai nevoie de o pereche nouă de ochelari sau când ai probleme în alegerea unei noi rame.
  • Optometristului – pentru un control ocular sumar, computerizat. Optometristul poate determina rapid și eficient viciile de refracție pe care le întâmpini.
  • Doctorului oftalmolog – afecțiunile mai complexe pot fi determinate doar de medicul oftalmolog. Acesta îți poate spune și dacă în spatele simptomelor tulburării de vedere se pot ascunde și alte afecțiuni care necesită o atenție suplimentară. De regulă la medicul oftalmolog vei fi trimis de optometristul care te consultă în prealabil.

Soluții de corecție ale vicilor de refracție

În urma diagnosticului poți stabili ce soluții de corecție ale viciilor de refracție să alegi. În funcție de stilul propriu de viață, de ceea ce îți place să faci în timpul liber sau de imaginea pe care vrei să ți-o creezi poți alege între ochelari de vedere și lentile de contact, sau de ce nu, poți opta atât pentru ochelari cât și pentru lentile. Un optometrist te va ajuta să alegi produsul care să te reprezinte cel mai bine și care să îți ajute cel mai mult.

Dacă și tu crezi că ai putea suferi de o tulburare de vedere, nu ezita și vizitează unul dintre cabinetele de optică medicală ECOOPTICA din Brașov. Serviciile ECOOPTICA îți pun la dispoziție optometriști cu experiență, aparatură de specialitate performantă, consultații optometrice gratuite și consultații oftalmologice la unul dintre cei mai buni doctori oftalmologi primari din oraș, doctorul Dincă Florin. Te așteptăm și cu prețuri promoționale pentru ochelari, lentile de contact sau accesorii dar și cu produse ale unor branduri de top precum Ray Ban, Vogue, Guess, Furla, Escada, Silhouette, Police, Hugo Boss și alții.

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close