Lentile de contact: costul lunar și cele mai eficiente metode de a economisi bani

35

Trecerea de la ochelari de vedere la lentile de contact nu este mereu cea mai ușoară. Purtarea lentilelor presupune asumarea unei rutine zilnice prin care să asiguri igiena ochilor tăi și implicit igiena lentilelor pe care le porți. Această rutină trebuie asumată indiferent de tipul de lentilă ales sau de activitatea pe care o desfășori.

Desigur anumite costuri suplimentare vor fi necesare, totul fiind strâns legat de anumiți factori generali precum: brandul lentilei, materialul și tipul acesteia și nu în ultimul rând de modul de purtare pentru care optezi.

După cum deja ar trebui să știi, lentilele de contact se împart în mai multe categorii în funcție de acești factori. De regulă, alegere lentilei potrivite se realizează împreună cu optometristul sau cu medicul oftalmolog: în funcție de soluțiile de corecție ale viciilor de refracție, în funcție de stilul de viață al fiecărui utilizator în parte, în funcție de brandul preferat și în funcție de preferințele estetice ale viitorului purtător de lentile de contact.

Opțiunile vor varia și prețurile de achiziție dar și costurile de întreținere periodice. De aceea este important să cunoști cele mai eficiente metode prin care poți economisi bani atunci când alegi cumpărarea unor lentile de contact în detrimentul ochelarilor de vedere.

Lentile de contact: costul lunar și cele mai eficiente metode de a economisi bani

  • Realizează o listă pro și contra unde să treci motivele principale pentru care vrei să achiziționezi lentile de contact. De multe ori poți concluziona că ochelarii de vedere ar fi mai potriviți necesităților tale.
  • Informează-te despre pricipalii producători de lentile de contact. Citește despre specificațiile lentilelor care ți se potrivesc.
  • Alege soluțiile care garantează un raport calitate / preț corect – de multe ori utilizatorii aleg să plătească brandul și nu neapărat versatilitatea și fiabilitatea produsului.
  • Alege soluții alternative – lentile de zi, de noapte, etc. Folosește aceste lentile pentru ceea ce au fost concepute pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a economisi timp și bani.
  • Schimbă lentilele atunci când acest lucru se impune, dar nu mai repede – desigur, nu uita de igiena propriu-zisă a lentilelor: folosește doar soluții de calitate oferite de furnizorii din domeniu.
  • Înainte de a achiziționa lentilele propriu-zise solicită lentile de probă, gratuite – în acest sens apelează la serviciile ECOOPTICA.
  • Adresează-te tot timpul unui optometrist sau unui doctor oftalmolog, ori de câte ori dorești informații suplimentare, sau consultanță de specialitate.
  • Pentru determinarea viciilor de refracție programează un consult – acesta este de cele mai multe ori gratuit.
  • Aplicarea și extragerea lentilelor reprezintă procedee ușor de învățat, însă nu ezita să soliciți ajutorul optometristului / medicului oftalmolog de fiecare dată când simți nevoia – altfel riști să deteriorezi lentila sau să îți rănești ochiul.
  • Citește cu atenție instrucțiunile lentilelor de contact achiziționate. Respecta indicațiile și folosește produsele corespunzător.

Costul necesar achiziționării și purtării lentilelor de contact nu este unul ridicat. Detaliul estetic este și el unul important, însă nu trebuie să uiți principalul scop: corectarea viciilor de refracție, ușurința în purtare, fiabilitate, întreținere ușoară, stilul de viata liber și lipsit de griji. Sfaturile nespecializate te pot face să irosești timp și bani și chiar să îți periclitezi sănătatea ochilor. De aceea este important să ceri sfatul unui specialist.

Pentru servicii de optică medicală de specialitate te așteptăm în cadrul clinicilor ECOOPTICA din Brașov. Aici poți programa un consult optometric gratuit sau oftalmologic la doctorul Dincă Florin – unul dintre cei mai buni medici primari oftalmologi din oraș.

Join the Conversation

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close