Ce dioptrii ale ochilor corectează lentilele degresive?

55

Durerile de cap, oboseala sau vederea încețoșată sunt semne care ar trebui să te trimită rapid către un control optometric, sau un consult oftalmologic de specialitate.

De cele mai multe ori, o vedere care își pierde din acuitate stă la baza stării tale de oboseală generală și de stres. Iar atunci când petreci multe ore în fața calculatorului, sau atunci când jobul tău este unul de birou, ai tendința să ignori problemele de vedere.

Însă, o pereche de ochelari degresivi poate să-ți redea starea de bine și energia cu care erai obișnuit.

Răspunsul constă în relaxarea globului ocular. Atunci când vederea își pierde din claritate, ochiul se va forța să prelucreze imaginile din ce în ce mai neclare. Pe scurt, apare un factor de stres care îți va afecta nu doar vederea ci și capacitatea de concentrare și starea de bine generală.

Ei bine, după cum ți-am spus, un ajutor extern îți va relaxa ochii și te va ajuta să-ți desfășori activitățile fără probleme.

Și, în cele mai multe cazuri, lentilele degresive sunt soluția potrivită.

Ce sunt ochelarii degresivi

Ochelarii degresivi sunt soluții de corecție ale viciilor de refracție recomandate în special persoanelor cu prezbiopie.

Ce este prezbiopia?

O afecțiune a cristalinului care se manifestă odată cu înaintarea în vârstă. Îmbătrânirea țesuturilor afectează așadar și cristalinul, care, în timp, își pierde din elasticitate și din flexibilitate.

Rezultatul este vederea neclară la aproape și intermediar.

Ei bine, ochelarii degresivi corectează exact aceste dioptrii.

Când sunt recomandați ochelarii degresivi?

După cum am spus deja, ochelarii degresivi te vor ajuta să vezi mai clar și mai bine la aproape și la intermediar. Pe scurt, vorbim despre lentile multifocale, de interior, similare din multe puncte de vedere cu cele progresive.

Află mai multe și despre situațiile în care lentilele progresive sunt recomandate.

Degresivii vor fi purtați la interior – pentru că, în spațiile de la interior ne folosim cel mai des privirea exact în câmpul vizual în care lentilele degresive ne pot ajuta: la aproape și la intermediar.

Când vorbim despre vederea la aproape ne referim la distanțe de până în 30-40 de cm, iar când menționăm vederea la intermediar ne referim la distanțe cuprinse între 50 cm și 2 metri (în anumite cazuri ochelarii degresivi te pot ajuta până la distanțe de 4-6 metri).

Așadar, vei avea nevoie de ochelari degresivi dacă ai probleme cu vederea atunci când:

  • Desfășori activități de birou.
  • Stai mult în fața calculatorului.
  • Lucrezi în producție.

Când nu sunt recomandate lentilele degresive?

Ochelarii degresivi nu trebuie purtați atunci când te afli la volan, atunci când practici sporturi sau atunci când faci oricare altă activitate care implică și vederea la distanță.

Dacă vederea este neclară la aproape, intermediar și distanță, va trebui să alegi lentilele progresive.

Concluzii

Așadar, orice disconfort vizual, sau stare de oboseală care poate fi asociată cu probleme de vedere, trebuie să te trimită către un consult de specialitate.

Nu-ți face griji, controlul optometric computerizat este gratuit și îți va spune totul despre privirea ta. În plus, atunci când afecțiunile oculare sunt mai complexe, poți alege consultul oftalmologic – în cadrul cabinetelor de optică medicală OPTIMAC din Brașov, poți oricând programa un consult optometric gratuit, sau un consult oftalmologic la doctorul Dincă Florin.

Verifică lista magazinelor de optică OPTIMAC și alege-l pe cel mai apropiat de tine. Te așteptăm cu o gamă variată de rame de ochelari, ochelari de soare și accesorii alături de soluții moderne pentru corecția viciilor de referacție.

Optometriștii noștri te vor ghida în alegerea lentilelor de care ai nevoie, totul în așa fel încât bugetul tău să nu aibă de suferit.

Te așteptăm!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close