Vă rugăm așteptați...

Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124
Program magazine: Luni-Vineri 9.00-19.00, Sămbătă 9.00-14.00, Duminică închis;
Tel: 0744 390 124
Close
Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124

La cine să apelez: atribuțiile optometristului vs. rolul doctorului oftalmolog

La cine să apelez: atribuțiile optometristului vs. rolul doctorului oftalmolog

Diagnosticarea unei afecțiuni oculare și alegerea metodei de corecție potrivită viciului de refracție reprezintă cele mai mari provocări pe care le întâmpini ori de câte ori vrei să îți testezi acuitatea vizuală. De aceea este important să cunoști unde și la cine să apelezi atunci când vrei să îți verifici vederea și să achiziționezi o pereche nouă de ochelari sau de lentile de contact.

Aproape toate clinicile de optică medicală îți pun la dispoziție servicii care includ consultații optometrice și oftalmologice. Însă care este rolul optometristului față de cel al medicului oftalmolog? Sau mai bine spus când se impune controlul la oftalmolog?

Optometristul este primul specialist care te poate ajuta. Consultațiile acestuia sunt de cele mai multe ori gratuite și presupun utilizarea aparaturii de profil. Optometristul poate determina viciile de refracție și îți poate recomanda soluțiile de corecție. Împreună cu el poți decide dacă optezi pentru lentile de contact sau pentru ochelari de vedere, sau de ce nu, pentru o combinație a acestor soluții. Însă rolul optometristului se oprește aici.

Pentru a diagnostica afecțiuni oculare mai complexe va trebui să soliciți o programare la medicul oftalmolog – unul dintre cei mai buni doctori oftalmologi din Brașov este medicul Dincă Florin. Doctorul te va consulta punându-ți întrebări prin care să stabilească evoluția simptomatică a afecțiunii urmând apoi consultul propriu-zis asupra globului ocular.

De cele mai multe ori, atunci când acest lucru se va impune, optometristul o să te sfătuiască să apelezi la serviciile doctorului oftalmolog. De aceea este recomandat ca prima dată să realizezi un control de rutină, gratuit la optometrist.

Dacă vrei să beneficiezi de servicii de calitate și de prețuri corecte te așteptăm într-una din locațiile ECOOPTICA din Brașov. Aici poți beneficia de consult optometric gratuit și de consult oftalmologic susținut de medicul Dincă Florin. Poți veni și cu o pereche de ochelari vechi pentru a beneficia de o reparație gratuită sau îi poți oferi ca discount pentru o pereche nouă de ochelari. Te poți familiariza cu echipa ECOOPTICA accesând pagina noastră dedicată „Despre Noi”.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124