Lăcrimarea în lumina calculatorului, soluții simple și eficiente

2.5K

Disconfortul ocular este neplăcut, în special atunci când ești concentrat. Fie că ești la birou, în fața calculatorului, sau acasă când vrei să te uiți la un film în liniște, o privire înlăcrimată nu este cu siguranță de dorit.

Ce se ascunde în spatele ochilor înlăcrimați și ce ar trebui să faci pentru a evita iritația globului ocular sunt doar câteva aspecte despre care o să vorbim în acest articol.

Dar, înainte de toate, dacă te lovești des de disconfort ocular atunci când folosești calculatorul, sau orice alt dispozitiv care emite lumină artificială, trebuie să îți protejezi ochii.

Nu trata problema cu indiferență, pentru că, poți ajunge la oftalmolog cu afecțiuni mult mai complicate. Ai grijă de privirea ta indiferent de vârstă și mergi la un control optometric cel puțin o dată pe an.

De ce lăcrimează ochii în lumina artificială

Atunci când ești concentrat pe un anumit lucru, ai tendința să reduci din frecvența cu care clipești. Totul se întâmplă în mod inconștient, însă rezultatul este un glob ocular uscat.

În plus, lumina artificială, în special cea albastră, adaugă un factor de stres suplimentar asupra ochilor.

Ei bine, organismul va reacționa la acești factori, transmițând semnale clare și care îți vor spune că ai nevoie de o pauză.

Iar lăcrimarea ochilor este primul semn pe care îl vei primi din acest punct de vedere.

Dacă îl ignori poți ajunge să experimentezi și alte simptome care pot include: mâncărimi ale globului ocular, usturimi, roșeață, vase de sânge sparte sau chiar migrene.

Atunci când alegi să ignori semnalele transmise de organism, vei ajunge să te simți din ce în ce mai rău.

Oboseala își va face simțită prezența, insomniile vor fi din ce în ce mai dese, iar stresul zilnic te va copleși. În ceea ce privește sănătatea ta oculară, poți ajunge să constați că ai nevoie de ochelari, sau că dioptriile cresc în valoare mult mai rapid decât în mod normal.

Soluții simple pe care să le folosești

Desigur, cea mai bună recomandare este să reduci timpul pe care îl petreci în spatele calculatorului, televizorului, smartphone-ului și așa mai departe.

Dar, dacă acest lucru nu este posibil, poți încerca să:

  • Te oprești din activitatea pe care o desfășori, ori de câte ori simți neplăceri atunci când clipești.
  • Faci pauze dese (de cel puțin o dată pe oră) atunci când privești concentrat către un dispozitiv care emite lumină artificială.
  • Îți relaxezi globul ocular de fiecare dată când ai ocazia: privești treptat dinspre aproape înspre un plan îndepărtat și repeți procesul de cel puțin 3 ori.
  • Închizi ochii și te relaxezi timp de cel puțin 10 minute atunci când ochii te ustură, te mănâncă sau lăcrimează.
  • Folosești lacrimi artificiale ori de câte ori lucrezi la birou.
  • Folosești ochelari de vedere cu lentile de protecție împotriva luminii albastre – așa numitele lentile PC.
  • Mergi la control optometric, sau oftalmologic o dată la 6 luni.

Concluzii

Nu uita, este bine să fii prevăzător și să preîntâmpini eventuale afecțiuni oculare care îți pot afecta privirea.

Urmează sfaturile de mai sus și protejează-ți ochii atunci când îi simți obosiți și în situațiile în care privirea îți este încețoșată sau înlăcrimată.

Poartă ochelari cu lentile de protecție și nu uita de lentilele polarizate atunci când ieși la exterior.

Folosește cu încredere lacrimile artificiale și vizitează un cabinet de optică medicală pentru cele mai bune sfaturi și recomandări.

Noi te așteptăm cu drag în oricare dintre cele 7 magazine de optică din Brașov, precum și online atunci când timpul nu îți permite o programare la optometrist sau oftalmolog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close