Învață totul despre igiena adecvată a globului ocular

1.5K

Pentru a rămâne mereu tineri și sănătoși trebuie să ținem cont de anumite reguli generale care se referă de cele mai multe ori la un stil de viață echilibrat. Sportul, alimentația sănătoasă și igiena adecvată pot asigura vitalitatea de care avem nevoie zi de zi, indiferent de obiectivele pe care ni le impunem. În ceea ce privește vederea noastră și sănătatea globului ocular, igiena este principalul mod prin care putem evita unele dintre cele mai uzuale și supărătoare afecțiuni.

Și cum stilul de viață modern este unul mereu pe fugă și stresul pare a fi noua rutină zilnică, timpul care ne rămâne pentru a ne îngriji de sănătatea noastră este tot mai limitat. De aceea este important să fim eficienți și să învățam cum să gestionăm inteligent fiecare clipă de liniște pe care o avem.

Așadar, în cele ce urmează am ales să îți prezint principalele metode prin care să asiguri igiena perfectă pentru o privire mereu tânără și exactă.

Igiena oculară – ceea ce trebuie să urmezi zi de zi

Igiena globului ocular nu implică procedee complicate sau de lungă durată. Însă de cele mai multe ori ne punem în pericol ochii fără a conștientiza acest lucru. Iată ceea ce trebuie să știi pentru a-ți păstra ochii curați:

  • Spală-ți ochii în fiecare dimineață imediat după ce te trezești. Folosește apă călduță, fără săpun sau alte substanțe care ar putea să irite globul ocular. Cel mai important aspect: nu te spăla cu aceeași apă cu care te-ai spălat pe mâini și pe față – în acea apă deja sunt existente bacterii și particule / firicele de praf care ar putea să îți irite ochii.
  • Pe timpul zilei, ori de câte ori ai posibilitatea, clătește-ți față și implicit ochii. În acest fel poți îndepărta praful și particulele care ar putea intra în contact cu globul ocular.
  • Folosește lacrimi artificiale pentru a-ți revigora ochii ori de câte ori te simți obosit – alege doar produse care sunt naturale, altfel riști să devii dependent de compușii care compun lacrimile artificiale.
  • Utilizează pulverizatoare care se aplică pe pleoapa închisă. Rolul acestora este asemănător cu cel al lacrimilor artificiale cu mențiunea că nu se vor aplica direct pe globul ocular.
  • Dacă un corp străin îți pătrunde în ochi, nu te panica. Cu răbdare spală ochiul cu apă din abundență și nu cu alte substanțe – poți încerca chiar să îți întorci pleoapa pentru a igieniza ochiul în profunzime. Dacă corpul străin este vizibil încearcă apoi să îl extragi utilizând o bucată de material steril moale.
  • Nu te șterge cu mâna la ochi, chiar dacă te-ai spălat recent. Prin degete poți transmite cu ușurință bacterii care pot provoca inflamații oculare.
  • În cazul în care porți lentile de contact asigură-te că respecți regulile de igienă indicate de medicul oftalmolog sau de optometristul cu care ai colaborat. În plus, fiecare lentilă comandată va fi livrată cu indicații precise care te pot ajuta să asiguri igiena adecvată.
  • Atunci când mergeți la piscină purtați ochelari de specialitate care să evite pe cât posibil contactul ochilor cu apa din bazin, care poate conține compuși chimici dăunători.
  • Protează-ți ochii într-un mod adecvat dacă îți desfășori activitatea într-un mediu plin de praf sau în care ochii tăi pot intra în contact direct cu corpuri străine.
  • Când îndepărtezi machiajul de pe față, sau de lângă ochi folosește soluții fără alcool și încearcă să nu introduci nicio substanță (indiferent de compoziția acesteia) în ochi. Apa este singurul mediu care nu are efecte negative atunci când intră în contact direct cu ochiul tău.

Și pentru a destrăma un mit, nu, folosirea ceaiului nu este indicată pentru igiena oculară. În schimb infuziile și compresele sunt recomandate, însă nu în mod frecvent și doar atunci când acest lucru se impune. În cazul în care simți mâncărimi sau usturimi, sau dacă ochii îți sunt inflamați încearcă să aplici comprese călduțe sau să faci infuzii din diverse plante, după cum urmează:

  • Flori de tei, soc, gălbenele, albăstrele mușețel sau coada șoricelului.
  • Frunze de pătlagină, salvie, pelin sau lăcrămioare.
  • Petale de trandafir (cele care se folosesc și pentru dulceață).
  • Herbă de sulfină, isop, talpa-gâştei și turiţă mare.
  • Rădăcini de nalbă-mare macerate la rece şi apoi fierte 10 minute la foc redus.
  • Fructe de anason, fenicul și scoruş.

Desigur, ori de câte ori este nevoie, nu ezitați și mergeți la un control de specialitate. ECOOPTICA vă așteaptă cu servicii diverse care includ consult optometric gratuit sau programări la unul dintre cei mai buni medici oftalmologi din Brașov, doctorul Dincă Florin. Doar un asemenea consult vă poate spune dacă afecțiunea pe care o întâmpinați este una minoră sau dacă sunt necesare măsuri suplimentare.

Măsurile de igienă explicate mai sus sunt desigur unele generale, măsuri care ar trebui ca în mare parte să devină o rutină. Pentru și mai multe informații și pentru soluții personalizate nu ezitați și vizitați una dintre locațiile ECOOPTICA din Brașov. Tot aici puteți achiziționa la prețuri promoționale rame de ochelari, lentile de contact și accesorii ce poatră numele unor branduri de renume precum Guess, Police, Ray Ban, Vogue, Escada, Givenchy, Furla, Carolina Herrera, Giorgio Armani, Carerra, Hugo Boss, Gucci, Lacoste, Liu Jo, Anna Hickman, Silhouette, Bausch&Lomb, Johnson&Johnson, Alcon dar și multe altele.

Join the Conversation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close