Astigmatism – diagnosticare și corectare
Când se determină acuitatea vizuală, optometristul sau medicul oftalmolog sesizează unele aspecte semnificative și anume – în funcție de aceste aspecte se va determina dacă astigmatismul este problema cu care te confrunți și dacă trebuie luate măsuri de corecție suplimentare, măsuri care vor fi succint detaliate în cele ce urmează:
- confuzii între litere (spre exemplu N în loc de H) și între cifre (8 în loc de 6) –
acuitatea vizuală poate varia la examinări succesive în funcție de starea de oboseală vizuală.
De regulă aceste confuzii reprezintă principalele aspecte simptomatice care semnalează existența astigmatismului. În această situați, în funcție de vârstă afecțiunea globului ocular se va manifesta într-un mod particular.
Viciile de refracție necorectate se manifestă în următorul mod:
- la copii pot produce ambliopie (ochi leneș), adică vederea scade în timp pentru că ochiul respectiv nu și-a dezvoltat suficient funcția de percepere a vederii corecte. Afecțiunea în acest caz se poate corecta până în jurul vârstei de 6-7 ani.
- la adulți se manifestă prin: tulburări de vedere, dureri de cap, înroșirea ochilor, lacrimare.
Astigmatismul se corectează cu lentile de contact torice, ochelari de vedere și chirurgie refractivă. Poate însoți miopia sau hipermetropia. Pentru un consult de specialitate și pentru cele mai bune oferte pentru ochelari și lentile nu ezitați și vizitați unul dintre magazinele EcoOptica din Brașov.
Află mai multe și despre hipermetropie sau miopie.