Te întorci de la consultul optometric sau oftalmologic și vrei să afli mai multe despre recomandările primite?
Dacă optometristul ți-a recomandat ochelari progresivi, sau degresivi, nu-ți face griji. Vei putea corecta dioptriile care îți afectează vederea într-un mod cât mai elegant.
Să vedem așadar ce trebuie să știi despre lentilele progresive și degresive înainte de a le comanda.
Ochelarii progresivi și degresivi – informații generale
Acești ochelari sunt mai speciali decât cei uzuali datorită faptului că pot corecta mai multe dioptrii în același timp. Vorbim despre lentile performante și complexe care îmbină, practic, mai multe perechi de ochelari într-una singură.
Ochelarii progresivi asigură o vedere clară la aproape, intermediar și distanță, în timp ce ochelarii degresivi vor ajuta privirea la aproape și intermediar.
Așadar, principala diferență dintre cele două lentile constă în progresia pe care o asigură.
Desigur, chiar dacă o astfel de lentilă cuprinde zone multiple de progresie, aceste detalii nu vor fi vizibile. Lentila are un design uniform și, pe scurt, nimeni nu își va putea da seama ce tip de ochelari folosești, sau ce tip de dioptrie îți afectează vederea.
Când sunt recomandați ochelarii progresivi și când cei degresivi
Așa cum am punctat deja, ochelarii progresivi sunt recomandați persoanelor care întâmpină probleme de vedere în cele 3 planuri: aproape, intermediar și distanță. Sunt, în acest caz, ochelari care pot fi purtați toată ziua, indiferent de specificul activităților desfășurate.
Mai multe informații despre când sunt recomandate lentilele progresive găsești în articolele noastre de pe blog.
În cazul ochelarilor degresivi, aceștia pot fi folosiți doar pentru vederea la aproape și intermediar. Așadar, sunt recomandați pentru activitățile desfășurate la interior, în special atunci când lucrezi la birou și/sau petreci mult timp în fața calculatorului. Lentilele degresive nu se vor purta la volan sau atunci când faci sport.
Află mai multe despre tipurile de diportii corectate de lentilele degresive.
Lentilele progresive și degresive: recomandări
De regulă, lentilele progresive și/sau degresive se recomandă odată cu înaintarea în vârstă. Cazurile cele mai comune care necesită astfel de soluții de corecție ale viciilor de refracție sunt acelea în care vorbim despre prezbiopie.
Ce este prezbiopia?
O afecțiune a cristalinului care apare, așa cum am spus, odată cu îmbătrânirea ochiului. Pe scurt, îmbătrânirea țesuturilor afectează și cristalinul care, treptat, își pierde din flexibilitate și elasticitate.
Rezultatul?
O vedere încețoșată și stări de oboseală care pot duce către migrene și amețeli. Totul pentru că vederea la aproape, intermediar și/sau distanță își pierde din ce în ce mai mult din claritate.
Concluzii
Desigur, înainte de a trage concluzii despre problemele care îți afectează vederea, fă o vizită într-unul dintre cabinetele de optică medicală OPTIMAC din Brașov. Optometriștii noștri te vor întâmpina cu drag și îți vor explica totul despre dioprtiile pe care va trebui să le corectezi. Tot ei te vor ajuta să alegi lentilele, ramele de ochelari și accesoriile potrivite pentru fiecare caz în parte.
Ne poți găsi cu ușurință într-una dintre cele 7 locații de aici. În plus, poți oricând să te programezi online, sau să rezervi în magazin rama pe care vrei să o cumperi.
Nu uita să verifici și ofertele noastre speciale pentru toată gama de ochelari de vedere, ochelari de soare și lentile de contact.
Nu uita, un control optometric, sau oftalmologic este recomandat o dată la 6 luni. Nu-ți face griji, controlul optometric computerizat este gratuit și nu durează mai mult de 15 minute.
Te așteptăm!