O vederă sănătoasă indiferent de vârstă: ghidul remediilor naturiste

553

Problemele de vedere sau așa numitele vicii de refracție îți pot da peste cap stilul de viață. Indiferent de vârstă, vederea este principalul simț care ne modelează și influențează în mod direct felul în care trăim. Este așadar important să învățăm cum să ne protejăm ochii, cum să încetinim procesul natural de îmbătrânire și cum să prevenim apariția celor mai uzuale afecțiuni oculare.

Stresul zilnic, alimentația, sedentarismul, mediul de lucru sunt doar câțiva factori care pot dăuna vederii și care pot accelera procesul de îmbătrânire de la nivelul globului ocular. Răspunsul stă și în acest caz în modul prin care alegem să contracarăm, pentru că organismul nostru este gata să lupte împotriva tuturor afecțiunilor dacă și noi suntem dispuși să îl ajutăm.

Prin intermediul remediilor naturiste putem preveni apariția unor vicii de refracție sau putem stopa evoluția unor afecțiuni deja existente. Mai mult decât atât, alegând un stil de viață echilibrat, variat și deci sănătos ne putem păstra vitalitatea și sănătatea ochilor. Doar în acest fel ne putem păstra privirea ageră indiferent de anii care trec peste noi.

Astfel, dacă vrei să înveți cum să eviți purtatul ochelarilor sau a lentilelor de contact și dacă îți dorești să cunoști ghidul remediilor naturiste pentru o vedere mereu tânără, nu ezita și parcurge informațiile de mai jos. Îți garantez că nu vei regreta.

O vederă sănătoasă indiferent de vârstă: ghidul remediilor naturiste

Relaxează, clipește, odihnește

Atunci când simți că oboseala te doboară, când ochii te ustură sau când pleoapele te mănâncă și ochii sunt roșii este momentul să faci o pauză. Stai liniștit, nu vorbesc despre o pauză propriu-zisă (deși este și ea mai mult decât recomandată) ci despre o pauză oculară prin care să îți relaxezi și odihnești ochii. Acest lucru se poate realiza ușor și rapid urmând câțiva pași simpli:

  • Dacă trebuie să fii concentrat pentru o durată mai lungă de timp, din sfert în sfert de oră îndreaptă-ți privirea către un obiect din depărtare, sau privește pur și simplu pe geam pentru cel puțin 30 de secunde. Ochii vor focaliza în îndepărtare, relaxându-se.
  • Dacă petreci mult timp în fața unui monitor sau al unui ecran care emană lumină albastră crește ritmul clipitului. Astfel îți vei umezi ochii și vei relaxa mușchii ochiului. O alternativă este utilizarea unor ochelari cu filtru de protecție sau purtare de lentile de contact cu filtru UV.
  • Închide frecvent ochii, chiar dacă o faci doar pentru câteva secunde. Chiar dacă nu realizezi în acest timp ochii se vor relaxa.
  • O calmare rapidă a globului ocular se poate realiza prin comprese cu rece și cald – palmele te pot ajuta atunci când nu ai la îndemână altă soluție.
  • Poartă ochelari de soare atunci când acest lucru se impune – atât vara cât și iarna.
  • Luminează adecvat încăperea în care îți desfășori activitatea.
  • Citește cel puțin 20 de minute în fiecare seară. În acest mod stimulezi activitatea oculară – cititul reprezintă exercițiile fizice ale ochiului.

Acești pași te pot ajuta să înlături stresul ocular și să îți relaxezi ochii. Este remediul potrivit pentru a preveni cefaleele, migrenele, sindromul ochiului uscat sau afecțiunile uzuale ale ochiului.

Însă pentru a păstra sănătatea și tinerețea globului ocular și pentru a te feri de soluțiile de corecție ale viciilor de refracție trebuie să urmezi și alte sfaturi, de această dată axate pe alimentația potrivită.

7 alimente pentru creșterea acuității vizuale și păstrarea sănătății oculare

Uleiul de cătină

O sursă care conține de până la 10 ori mai mult caroten decât morcovul, uleiul de cătină crește acuitatea vizuală și combate cu succes oboseala ochilor încetinind astfel afecțiunile oculare existente. Ca mod de administrare sunt recomandate 20 de picături de ulei de cătină de trei ori pe zi, aplicate pe o felie de pâine uscată.

Mierea naturală de salcâm

Mierea este o sursă bogată de vitamine ajutând la relaxarea și igienizarea globului ocular. Iată ceea ce trebuie să faci pentru a beneficia de proprietățile mierii: spală-te bine pe mâini; înmoaie degetul în miere și unge ușor colțurile interne ale fiecărui ochi; ochii te vor ustura destul de tare, dar nu te îngrijora, în mai puțin de 1 minut vei simți o ușurare perfectă și ochii ți se vor limpezi.

Semințe de struguri

Extractul din semințe de struguri este bogat în substanță antioxidantă și conține substanță activă de 50 de ori mai mare față de cea regăsită în vitamina E. Același extract este de 20 de ori mai concentrat față de vitamina C ceea ce înseamnă ca semințele de struguri pot trata retinopatia diabetică și degenerarea maculară. Este indicată administrarea de 4 picături de extract din semințe de struguri de 3 ori pe zi.

Mlădițe de afin

Extractul glicerohidroalcoolic din mlădițe de afin tratează tulburările de vedere, crește acuitatea vizuală, tratează miopia, protejează vasele de sânge în cazul retinopatiei diabetice și retinitei pigmentare. Se administrează o monodoză de 1.5 ml de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă, timp de 30 de zile. După o pauză de 14 zile se poate relua administrarea.

Spirulina

Utilizată și pentru regenerarea celulelor hepatice, spirulina ajută la formarea pigmenților retinieni, mărește acuitatea vizuală și poate corecta viciile de refracție cu succes. Se pot administra 8-10 pastile pe zi timp de 30 de zile.

Comprese călduțe

Din semințe de fenicul și morcovi și din frunze de rostopască și din flori de gălbenele se face un ceai care este lăsat la fiert timp de 15 minute. Infuzia durează circa 10 minute după care se lasă la răcit. Compresele se aplică pe pleoapele închise și se lasă să acționeze cel puțin 30 de minute. Acest amestec este un adjuvant în cazul cataractei debutante.

Muguri de coacăz negru

Extractul glicerohidroalcoolic din muguri de coacăz negru se administrează în retinopatiile diabetice, hemeralopie, leziuni retiniene, diminuarea acuității vizuale, atrofia nervului optic. Se administrează similar cu extractul din mlădițe de afin.

Desigur, acestea sunt doar câteva remedii naturale care te pot ajuta să îți păstrezi privirea ageră indiferent de vârstă. Însă alături de ele poți consuma fructe și legume bogate în vitamine și în antioxidanți ori de câte ori ai posibilitatea. Mai jos ai o listă care te poate ajuta în alegerea alimentelor potrivite.

Vitamine și nutrienți pentru ochi sănătoși

  • Vitamina A – pentru vederea nocturnă.
  • Vitamina C – reduce presiunea oculară în caz de glaucom și previne apariția cataractei.
  • Vitamina E – antioxidantul care acționează ca o barieră împotriva bacteriilor și microbilor.
  • Zincul – pentru că ochii conțin o concentrație crescută de zinc.
  • Cupru – pentru producerea de hemoglobină.
  • Seleniul – facilitează absorbția vitaminei E.
  • Cromul – nu poate fi obținut în mod natural ceea ce înseamnă ca poate fi produs doar prin intermediul unei diete.
  • Acidul alfa-lipoic- neutralizează substanțele chimice potențial dăunătoare numite radicali liberi.
  • Glutationul – previne cataracta, glaucomul, bolile retiniene, și combate orbirea din cauza diabetului zaharat.
  • Luteina – lentilele de protecție naturale împotriva luminii albastre dăunătoare.
  • N-acetil cisteina – un antioxidant puternic.
  • Quercetina – sporește acuitatea vizuală și lărgește câmpul vizual.
  • Taurina este hrana cristalinului și a retinei.
  • Magneziul ajuta la circulația ochiului și este sănătate pentru retină.
  • Acizi grași Omega-3 – stopează procesul natural de îmbătrânire.
  • Ginkgo Biloba – diminuează rapid problemele legate de retină.

Acesta este ghidul remediilor naturiste propus de EcoOptica. Toate informațiile cuprinse în acest articol te pot ajuta să îți păstrezi ochii sănătoși și să rămâi tânăr pentru mai mult timp. Pentru și mai multe sfaturi te așteptăm într-una dintre locațiile noastre pentru a beneficia de cele mai bune servicii de optică medicală din Brașov. Tot aici poți beneficia de consult oftalmologic gratuit și de oferte promoționale pentru toată gama de rame de ochelari și lentile de contact comercializată.

Close
Optimac.ro Copyright 2021. Toate drepturile rezervate
Close