Vă rugăm așteptați...

Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124
Program magazine: Luni-Vineri 9.00-19.00, Sămbătă 9.00-14.00, Duminică închis;
Tel: 0744 390 124
Close
Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124

Igiena ochiului după extragerea lentilelor de contact

Igiena ochiului după extragerea lentilelor de contact

Lentilele de contact sunt soluția modernă pentru corecția viciilor de refracție care îți pot afecta vederea. Atunci când ochelarii de vedere nu sunt ceea ce dorești poți apela cu încredere la lentilele de contact care îți pot ușura și îmbunătății considerabil stilul de viață. Însă pentru a păstra sănătatea ochilor tăi trebuie să cunoști și să aplici normele de igienă oculară necesare purtării adecvate a lentilelor de contact.

De aceea, pe parcursul acestui articol vom discuta despre igiena ochiului după extragerea lentilelor de contact, o procedură esențială pentru sănătatea oculară pe care cu siguranță că ți-o dorești.

Lentilele de contact sunt proteze din sfera opticii medicale ale căror rol este acela de a corecta viciile de refracție. Spre deosebire de ochelarii de vedere, lentilele intră în contact direct cu ochiul nostru ceea ce înseamnă că o simplă neatenție poate cauza infecții ale globului ocular sau probleme mai grave care îți pot afecta vederea.

Igiena adecvată a lentilelor dar și a celorlalte elemente care intră în contact cu aceste dispozitive de corecție ale viciilor de refracție este esențială și poate face diferența între o vedere precisă și un ochi afectat de diverse afecțiuni.

Iată așadar regulile pe care trebuie să le respecți atunci când vrei să extragi lentilele de contact și imediat după ce ai realizat cu succes acest proces.

Igiena ochiului în timpul și după extragerea lentilelor de contact

 • Spală-te bine pe mâini cu apă și săpun.
 • Spală-te pe față și în jurul ochilor – dacă folosești săpun, ai grijă să nu îl introduci și în ochi; în plus ai grijă să nu folosești aceeași apă cu cea folosită la igienizarea mâinilor.
 • Machiajul trebuie înlăturat în totalitate înainte de a extrage lentilele de contact.
 • Dacă folosești lentile de contact lunare sau cu purtare extinsă pregătește soluția specifică pentru igienizarea acestora.
 • Extrage lentilele de contact. Ai grijă să nu introduci praf sau corpuri străine în cavitatea oculară în timp ce realizezi acest proces.
 • Este indicat să repeți procesul de spălare / igienizare deja enunțat (folosește apă călduță, fără săpun).
 • Dacă îți simți ochii obosiți folosește lacrimi artificiale.
 • Lacrimile artificiale hidratează globul ocular – acesta se poate usca în urma purtării lentilelor de contact.
 • Lacrimile artificiale vor steriliza locul și vor ajuta la menținerea sănătății naturale a globului ocular.
 • Astfel, poți evita și trata sindromul ochiului roșu sau alte afecțiuni similar precum mâncărimi și usturimi ale ochilor.
 • Nu uita să depozitezi și să păstrezi lentilele de contact în soluția specială și în recipientele recomandate de producător.
 • Schimbă lentilele de contact la timp – urmează cu strictețe sfaturile producătorului dacă vrei să eviți eventuale afecțiuni oculare.

Pentru și mai multe sfaturi despre purtarea adecvată a lentilelor de contact te așteptăm în cabinetele de optică medicală ECOOPTICA din Brașov. Suntem alături de tine în 5 locații diferite și te așteptăm cu oferte și promoții avantajoase și cu servicii de optică medicală ireproșabile. Ai lista magazinelor noastre mai jos.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124