Vă rugăm așteptați...

Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124
Program magazine: Luni-Vineri 9.00-19.00, Sămbătă 9.00-14.00, Duminică închis;
Tel: 0744 390 124
Close
Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124

Alegerea ramei

Modele de ochelari de vedere – peste 1000 de rame de unde poți alege

Alegerea ramei potrivite pentru tine trebuie să țină cont de o serie de reguli „nescrise”. O alegere neatentă poate însemna timp pierdut și bani investiți fără rost într-un produs care nu te avantajează și care nu te ajută să îți rezolvi problemele pentru care ai apelat de la început la serviciile unei optici medicale.

Criteriile după care poți alege ochelarii de vedere fără să dai greș sunt descrise pe scurt în cele ce urmează.

  • Forma feței

În funcție de forma feței tale optometristul îți va recomanda o anumită ramă de ochelari. Iată care sunt considerentele sale și cum îl poți corecta atunci când consideri că alegerea lui nu este chiar ceea ce ți se potrivește.

Față rotundă – Forma recomandată pentru rama viitorilor tăi ochelari este ce dreptunghiulară, o ramă cu linii cât mai drepte pentru a estompa forma rotundă a feței.

Față pătrată – Ți se potrivesc ochelarii rotunzi sau ovali. În schimb este recomandat să eviți ramele unghiulare precum cele dreptunghiulare.

Față ovală – Această formă este avantajată pentru că i se poate asorta cu ușurință aproape orice tip de ramă de ochelari. Tot ceea ce trebuie să faci este să păstrezi proporțiile ramei în raport cu fizionomia feței tale (altfel spus, nu exagera cu dimensiunile)

Față ascuțită – În acest caz ar trebui să alegi o ramă subțire cu o formă pătrățoasă sau rotundă. Condiția ar fi ca această ramă să nu fie lată în partea sa superioară.

  • Culoarea tenului

Unui ten de culoare închisă i se vor potrivi rame de culori apropiate – poți încerca negrul, maroul sau culorile metalelor închise.

Pentru un ten deschis trebuie să alegi rame în culori deschise – de regulă culorile metalelor deschise. Poți opta și pentru ochelari pe fir (fără ramă, sau cu ramă parțială).

Dacă tenul tău are o nuanță de roz, sau tonul este unul rece sau cenușiu atunci trebuie să alegi o ramă neagră, cafenie, argintie sau albastră.

  • Culoarea părului și culoarea ochilor

Când ai în vedere fizionomia feței și culoarea tenului trebuie să te gândești și la culoarea părului și a ochilor tăi. Astfel, rama aleasă trebuie să îți evidențieze ochii și trebuie să se asorteze cu părul și coafura ta.

  • Stilul de viață și mediul în care îți desfășori activitatea

Un alt aspect extrem de important este modul în care îți petreci timpul zi de zi. În funcție de activitățile pe care le desfășori și de stilul tău personal de viață optează pentru rame mai rezistente sau mai fragile, pentru lentile cu tratamente suplimentare sau pentru lentile simple, pentru culori intense sau pentru efecte deosebite și așa mai departe. Ești liber să experimentezi, să te joci. Important este să ai de unde alege modele de ochelari de vedere.

La optiMAC te așteptăm cu peste 1000 de modele de rame pentru ochelari de vedere. Specialiștii noștri te așteaptă cu sfaturi utile pentru a te ghida inteligent și cu grijă în procesul tău de achiziție. Cu noi nu poți da greș – ai de ales dintre peste 1000 de modele de ochelari de vedere.

Vezi toate produsele și rezervă în cea mai apropiată locație optiMAC.

Peste 1000 de modele disponibile în magazine.
ecooptica-brasov-programare-consult
am reteta vreauochelari 2
Program magazine: Luni-Vineri 09.00-19.00, Sâmbătă 09.00-14.00; 0744 390 124